kaffekopp

Morgonfika och pratstund med inbjuden gäst

Hållbarhets- och Jämställdhetsgruppen samarbetar under läsåret, tillsammans gör grupperna insatser för den sociala hållbarheten. Bland annat ordnas ett morgonfika med en inbjuden gäst varje månad under vårterminen (sista onsdagen i månaden), för studerande och personal. Temat för träffarna är ”Välmående och bemötande”. Träffarna spelas in och publiceras på Ålands gymnasiums Youtubekanal i efterhand.

Gäster

  • 31.01 Ungdomspolis Julia Johnsson. Julia berättade om sin tid vid Ålands yrkesgymnasium, om den väg som hon valde att gå efter examen och om intressen som gett henne styrka och välmående. Se pratstunden med Julia.
     
  • 28.02 Författare, bloggare, journalist och yogalärare Zandra Lundberg. Hon berättade  om sin depression, psykisk ohälsa och ätstörningar som ung vuxen. Hon berättade också om vägen vidare, om sitt författarskap och om hur hon inte hittade sig själv på Bali. Se pratstunden med Zandra.
     
  • 27.03 Entreprenör Johanna Björkvall. Johanna berättar om sina studier och sin långa erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, om att ta plats som aktör inom den privata vårdsfären på Åland och vad hon gör för att hitta välmående i vardagen. Se pratstunden med Johanna.
     
  • 24.04 besökte näringsminister Jesper Josefsson till Strandgatan 1. Jesper pratade om sin väg från Ålands yrkesgymnasium till rollen som näringsminister. Om att våga byta bana och pröva sig fram. Se pratstunden med Jesper

Länkar

Lägg till ny kommentar