Hälsa

Studerandehälsan på Neptunigatan 21 finns för dig som studerar vid Ålands gymnasium, Högskolan på Åland samt Ålands folkhögskola. Som studerande har du rätt till gratis hälsovård.

På Studerandehälsan arbetar:

  • skolhälsovårdare
  • skolkuratorer
  • skolpsykologer
  • preventivmedelsrådgivare
  • skolläkare.

Besök skolhälsovårdaren

Välkommen till Neptunigatan 21 för att träffa skolhälsovårdaren. Du kan boka tid på webbokningen: https://labtid.ahs.ax/Schedule/Activities/2416

Du kan också ringa på allmän telefontid måndag–fredag kl. 08.00-09.00. Skolkuratorerna har telefontid måndag-torsdag kl.11.30-12.00 och psykologerna har telefontid måndag-torsdag kl.08.00-08.30.
Kontaktuppgifter för ÅL och ÅYG hittar du nedan under Länkar.

Via hälsovårdaren bokar du tid till preventivmedelsrådgivningen och läkaren.

OBS! Det är viktigt att du håller avtalade tider

Om du måste avboka din tid ska det ske senast 24 timmar innan den bokade tiden. Uteblivet besök eller för sent avbokat besök hos kurator eller psykolog kostar 48 euro och debiteras med faktura.

Vi tar ingen avgift om det finns en godtagbar orsak till att den reserverade tiden inte har avbeställts i tid, till exempel sjukdom. Du bör dock vara sjukanmäld till skolan.

Så här kontaktar du Studerandehälsan

Närmare information samt kontaktuppgifter till Studerandehälsan hittar du på Ålands hälso- och sjukvårds webbplats. Se nedan under Länkar.