Teknik och frisör

Information för nya studerande Neptunigatan 19 - teknik och frisör

Välkommen till Neptunigatan 19 vid Ålands yrkesgymnasium!

Information som berör dig som ska inleda dina studier vid följande utbildningsprogram: 

  • elmontör
  • husbyggare
  • verkstadsmekaniker
  • fordonsmekaniker
  • rörmontör
  • frisör

Ska du studera vid de tekniska programmen eller frisörprogrammet kommer du att behöva personliga verktyg enligt bransch. Skolan tillhandahåller de verktyg du behöver.

Skattenummer

Då du ska ut på lärande i arbetet (LIA) behövs ett behörighetskort. För att vi ska kunna beställa behörighetskortet behöver vi få ditt godkännande att söka ut skattenumret. Vid skolstart ber vi därför dig skriva på ett godkännande för detta. Detta gäller inte studerande vid programmen för frisör och bilbranschen.

Speciallärare

Du som har intyg över läs- och skrivsvårigheter, eller andra utredningar som vi behöver känna till för att kunna stöda dig i dina studier så bra som möjligt, bör lämna in denna dokumentation till skolans speciallärare genast vid skolstart.

Köket

Om du är i behov av specialdiet är det viktigt att du meddelar till kansliet genast första skoldagen. Kom även ihåg att fylla i det på studieanmälningsblanketten.

Ledighet

Ledighet utöver skolans lovdagar rekommenderas inte. Om ledighet utöver skollov ändå behövs hittar du hur ledighetsansökan ska göras på Studnet. Du har själv ansvar att ta igen det du missat. Läsårets arbetstider

Frånvaro

Den studerande ansvarar för att frånvaro pga sjukdom meddelas till kansliet på teknikenheten före kl.09:00 samtliga sjukdagar. För studerande som ej fyllt 18 år är det målsman som kontaktar kansliet eller meddelar i Wilma. För studerande som fyllt 18 meddelar den studerande själv till kansliet. Observera: från och med fjärde sjukdagen krävs sjukintyg.

Meddela i första hand till oss:

  • Tel 018-536500, studiekoordinator, Anneli Sandelin
  • Tel 018-536200, skolvärd, Lisa Wasström

HUTH-studerande

Är du HUTH-studerande bör du gå in på Studnet och informera dig om vad som gäller vid HUTH-studier.

Kansliet

I kansliet finns följande personer:

Välkommen till skolan, vi ses den 14 augusti!