IT-stödpersoner

Information för studerande IT-stödperson

Till studerande och vårdnadshavare vid utbildningsprogrammet IT-stödperson

Välkommen till Ålands yrkesgymnasium!

Som studerande inom Informations- och kommunikationsteknik jobbar vi mycket med datorer. Skolan lånar ut en bärbar dator till dig under studietiden, du behöver alltså inte köpa egen dator. Datorn är kompatibel med Ålands lyceums krav, så den fungerar även om du går HUTH/dubbelexamen och tänker skriva studentproven. Vi börjar med att installera datorn den första skolveckan.

Vi använder mycket digitalt undervisningsmaterial som är gratis.

Läsåret är organiserat i fem perioder, med olika ämnen i olika perioder. Vi har lov som de flesta andra skolor, använd loven för semesterresor.

Mer information om lov, perioder och annat som är viktigt för dig som studerande här. Vi använder Wilma som administrativ plattform (schema, vitsord, frånvaro och meddelanden), och ItsLearning som lärplattform. På ItsLearning lägger lärarna ut all information, inlämningar, länkar, material osv. Inloggningar får du första veckan i skolan.

Under dina studier kommer du ha LIA (dvs praktik). LIA-tillfällena är utspridda under hela utbildningen. Under utbildningen kommer ni att genomföra yrkesprov som är det sätt varje examensdel betygssätts.

Vår personal

Hos oss arbetar följande yrkeslärare: Kjell Hansen (programledare och grupphandledare för åk 3), Jimmy Jansson (grupphandledare åk 2) och Leif Hammar som kommer att vara er grupphandledare. Vi har också flera lärare i gemensamma ämnen som du kommer att ha då du läser gemensamma ämnen som svenska, engelska, matematik osv.

Vår studiehandledare är Gabriella Husell, speciallärarna är Ann-Christina Kjeldsen och Petra Johansson Pirholt, studiekoordinator är Kerstin Welander, skolvärd är Cecilia Jansson och biträdande rektor är Daja Rothberg. Dessa kommer du att få träffa redan första dagen då de kortfattat beskriver vad de gör.

Lokaler

Vi delar huset på Strandgatan 1 med merkonomer, kockar och servitörer. I vårt hus är vi tillsammans ungefär 200 studerande och 35 i personalen.

De perioder då du har gemensamma ämnen kommer du att studera i Ålands yrkesgymnasiums lokaler på Östra Skolgatan 2

Övrigt

Viktigt att tänka på är vårdad klädsel och hygien i skolan då vi ofta träffar många nyckelpersoner från arbetslivet i våra studier.

Vi ser fram emot att få träffa dig och tycker att det skall bli trevligt att starta ett nytt läsår.

Är det något du undrar över kan du ringa skolan 018-536 600. Efter sommaren är vi på plats igen den 7 augusti 2023.

Vi ses den 14 augusti! Välkommen!

Med vänlig hälsning

Daja Rothberg
Tfn: 018-536611
daja.rothberg@gymnasium.ax