Merkonomer

Hänt i oktober hos merkonomprogrammet

Förberedande besök från handel- och försäljningsprogrammet vid Celsiusskolan i Uppsala

I oktober besöktes merkonomprogrammet vid Ålands yrkesgymnasium av Viktoria Kenving och Karin Shoar-Boman från handel- och försäljningsprogrammet vid Celsiusskolan i Uppsala. Under besöket fick de skugga Yana Jahréns lektion med merkonomer årskurs 3, göra ett studiebesök på Lekia, som är en av våra LIA-platser samt avnjuta en god lunch i övningsrestaurang Hjorten. Syftet med besöket vara att bekanta oss med varandra för att eventuellt inleda ett ERASMUS-mobilitetssamarbete för både våra studerande och lärare.

Pitchdag för UF-företag

Merkonomprogrammet arrangerade pitchdag den 17.10 där årets UF-företagare fick pitcha sina affärsidéer för den inbjudna juryn. Juryn bestod av representanter från Ålands Näringsliv (Dan Westerholm, Therese Ling, Jack Mattsson) Bärkraft.ax (Karin Rosenberg-Brunila) samt Andelsbanken (Andreas Backlund).

Totalt var det 7 UF-företag som pitchade sina olika affärsidéer, allt från återbrukade spackeltavlor, mikrogrönsaker till fönstertvättjänster.

Vinnare i årets UF-pitch

Enligt juryn höll årets UF-företag en oerhört hög nivå på pitcharna och affärsidéerna och de hade en tuff utmaning att enas om bästa pitch men UF-företaget Fläckfritt UF med Karl Eriksson, Gino Dima, Tindra Schrey och Andrei Pruteanu utsåg till bästa pitch 2023.

Stort grattis till vinnarna!

Lägg till ny kommentar