Plattformar som går trögt

Som ni säkert märkt flera gånger nu så har Itslearning stora problem med att hålla plattformen stabil. Det är inte alls konstigt med tanke på den extrema belastning som de utsätts för. Det samma gäller flera andra plattformar. Men det är inte problem hela tiden. Ge det tid, ha tålamod, försök igen en stund senare.

Här kan ni prenumerera på itslearnings statusuppdateringar: https://status.itslearning.com/

Vi informerar även våra lärare om vad de kan göra för att underlätta.

Flexibilitet

Distans- och fjärrundervisning kan kaske inte utföras klocktimme mot klocktimme alla gånger. Alla behöver vara flexibla. Om plattformen är oåtkomlig vissa tider så kanske man helt enkelt får ta en paus, eller övergå till arbete på egen hand.

Lämna in kvällstid

Kvällstid är belastningen inte alls lika hög så det kan vara att det blir kortare genomgångar och uppgiftsutdelningar dagtid och att man lämnar tid för eget arbete. Sedan kan inlämningen oftast göras utan problem kvällstid. OBS, meningen är inte att förlänga skoldagen, men själva den tekniska inlämningen kanske behöver lämnas till efter kl 18.

Alternativ

Ni får också vara beredda på att någon lärare som behöver få ut material till er kanske delar dokument via Microsoft OneDrive istället, eller någon lärare kanske väljer att använda Google Classroom. Vi har på det sättet en bra situation inom Ålands gymnasiums skolor eftersom vi har tre plattformar att välja mellan:

  • Itslearning
  • Microsoft Office 365 och alla de verktyg som finns där samt
  • Google Gsuite for Education

Det går också att dela dokument som ligger på skolans filserver - och då behöver man inte konkurrera om kapaciteten med resten av världen.

Lägg till ny kommentar