Change Makers i internationell bootcamp

Enligt plan skulle alla ha träffats i Tallin, men covid-19 satte käppar i hjulen. Istället blev det igen en digital tillställning. Vi höll till på ÖS2 och i Maj Flodin auditoriet.
Dag 1 deltog de studerande i ett s.k. Negotiation Game, dvs ett förhandlingsspel där de skulle agera i olika aktörers intressen: Fiskeri- och industribranschen, jordbrukssektorn samt representanter från regeringen och en miljöorganisation. Syftet var att förhandla om Östersjöns framtid och hur man tillsammans diskuterar och förhandlar fram olika miljöåtgärder för att förbättra vattenkvaliteten.
Dag 2 var det Dragon’s Den/Skraknästet med en internationell jury från de fem länderna. De 27  internationella teamen sålde in (pitchade) sina lösningar på de utmaningar som de valde under oktober 2020s BootCamp, då vi var i Kärringsund. Bra jobbat av alla studerande som deltagit!

Prisregn över Ålands yrkesgymnasium

Totalt 8 priser delades ut, varav ÅYG var med  om att kamma hem tre av dessa!
Juryns val till vinnare over all blev Team 9, där Oscar Näslund och Anton Törnroos deltog. Teamet föreslog att slammet från de landbaserade fisktankarna hos Fifax Ab ska formas till pellets som jordbrukarna kan använda till att gödsla åkrarna med.  Varje deltagande universitet och ÅYG hade föreslagit olika kategorier att rösta fram en vinnare inom. Tallin: Bästa tekniska lösning. Åbo; Bästa produkt designen. Satakunda: Bästa affärspotentialen. ÅYG: Bästa pitchen. Riga: Den mest kreativa lösningen och Stockholm: Den mest hållbara lösningen.
Team 1 där Cassandra Eriksson, Elvira Perokorpi, Elin Viktorsson och Tilde Öhman ingick vann priset Bästa produktdesign. Samtliga studeranden fick själva rösta på det team som de tyckte att var bäst. I den kategorin vann Team 6 med Elliot Nordström och Max Kagg. Den absolut svåraste utmaningen hade Team 17 med Måns Åström och Elias Tillman. För deras fina arbete premieras de med en liten gåva från Central Baltic programmet.

Lägg till ny kommentar