Anmälan om rå kyckling

Det var för två veckor sedan, vecka 34, som det serverades pestokyckling med ris i skolmatsalerna.

En av matgästerna har anmält att kycklingen som serverades var rå och skickat ett videoklipp på maträtten till ÅMHM (Ålands miljö-och hälsoskyddsmyndighet).

Restaurangföreståndarna Anna Perokorpi och Gun Nordqvist-Alm är medvetna om händelsen.

- Under samma dag fick vi in en frågan från en annan matgäst som undrade om kycklingen var rå. Kocken på plats bedömde att så inte var fallet, säger de.

Men de har tittat på det aktuella videoklippet och säger att det är svårt att avgöra och det kan vara så att just den biten var rå.

- Det var röd pestosås till och kycklingen som serverades var finsk urbenad lårfilé. När den är klar så blir köttet inte helt vitt utan lite mörkare i färgen, säger Anna Perokorpi.

Dagen efter skar hon i den överblivna kycklingen och bedömde att den var tillräckligt tillredd.

- Men det kan mycket väl vara så att en ugn inte var tillräckligt tempererad i mitten och att det olyckligtvis serverades rå kyckling även om vi har en rad kontroller, säger Anna Perokorpi.

ÅMHM utreder nu saken vidare och kontaktade centralköker under onsdagen.

- Vi vill gärna att man kommer till oss om man har feedback på maten så kan vi titta på det och göra en bedömning direkt. Vi vill upppmana alla att göra det. Nu blir det lite problem att utreda detta i efterhand, men välkomnar utredningen, säger de.

Lägg till ny kommentar