Välkommen på föreläsning med Robson

Måndagen den 20 maj kl.18:30-19:30 är alla välkomna till Ålands lyceums hörsal. Då kommer föreläsaren Robson Lindberg på besök. Gratis inträde. Välkommen!

Föreläsningen är i samarbete med Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag och Grit:lab.

Anmäl dig här

Vem är Robson?

En imponerande historia, en inspirerande talare

"Robson har alltid haft ett nästan tvångsmässigt behov av att idrotta och träna. Efter att ha bott i fem länder under sin barndom förberedde behovet av att anpassa sig till nya miljöer, skolor och vänner Robson för framtida skador. Robsons sätt att göra saker är allt eller inget med attityd, fullt fokus och oöverträffad passion, hängivenhet och nyfikenhet. Denna vinnande attityd har tagit Robson på en resa från att lära sig simma mer än 89 meter i en pool till att fullfölja en Ironman på topptid, självlärd.

Den 18 februari 2016. Robsons liv förändrades. Han tacklades rent i en hockeymatch i 5:e divisionen. Som ett resultat var Robson medvetslös i 3 minuter. Fyra dagar av minnesförlust följde. Robson fortsatte att leva normalt med läkarnas tillstånd, tills han exakt 14 dagar senare befann sig mitt på gatan – och inte visste vem han var eller vart han skulle. 12 veckor senare fick han en arresterande diagnos; åtta hjärnblödningar och en måttlig hjärnskada. Endast 30 år gammal. I Robsons värld är allt möjligt om du arbetar tillräckligt hårt för det. Han bestämde sig för att överleva och att gå bestämt mot sitt mål; han bestämde sig för att han skulle bli världens bästa cerebral parespatient.

Robson berättar sin imponerande personliga historia i sina föreläsningar. Genom sitt exempel svär han att tro att allt är möjligt när han tar ansvar för sin egen attityd, handlingar och framgång. Robson öppnar också för vad cerebral pares betyder i vardagen, och hur cerebral pares vid en första anblick kan vara helt osynlig. Under det fängslande, inspirerande talet kan publiken se bilder på Robsons rehabiliteringsprocess, skratta åt de mörkaste sakerna och ställa frågor. Och oroa dig inte, Robsons skratt är vanligtvis högst. För när allt verkar mörkast och allt verkar omöjligt är det alltid lättare om du ler!" Text från speakersforum.fi

Här kan du läsa mer om Robson

För frågor kontakta Flavius Dumitru 47487@gymnasium.ax

Lägg till ny kommentar